2 1. In the first paragraph, why does Cerise feel “icy shivers” once she looks up at the building?Icy shivers raced dvery own Cerise’s earlier as she peered up at the dark, red brick structure looming over her. This was where her beloved Josie had to live? Josephine Davis was a renowned artist who for years had been Cerise’s neighbor. Visiting Josie’s residence was constantly an adendeavor. Mesmerized by her stories of traveling to exotic locations, Cerise loved discovering the treasures Josie had built up from almost everywhere the world. One night Josie dropped. While she recuperated in the hospital, her niece and also nephew claimed Josie couldn’t live by herself any kind of much longer. They marketed her place and relocated all her things to Wedghardwood Lodge. It sounded favor a nice old English estate. Ceclimb knew it was a retirement house. Cerise missed her friend and also had been anxious to contact on her, however now she had to pressure her feet to move dvery own the poorly-lithallmeans and knock on Josie’s door. Answer: B

*

3 2. In the third paragraph, what does recuperated mean?One night Josie dropped. While she recuperated in the hospital… Notes: What carry out you go to a hospital for? Correct Answer: C

*

4 3. What is the impact of discussing the absent items in paragraph 8?Her rooms were dull, via heavy, old colorless furniture. Gone was the bedroom collection with hand-sculpted pineapple bed articles draped via a filmy white mosquito netting; the black ebony chest and also its hundred drawers filled with surprises; glass-topped display tables exhibiting Josie’s collections of cream color pieces, seashells, polimelted rocks and beautiful jewelry. Not a single photo decorated the walls. “Where’s Imeras of Africa?” Ceclimb asked. Josie shrugged. “In the College Gallery.” Ceclimb rereferred to as the astronomical paints decorating the wall surfaces in Josie’s old house Correct Answer: D. It emphasizes the emptiness of Josie’s room now. Our narrator is not provided to Josie living in such a plain, boring place.

*

5 4. What inference deserve to you make about Cerise?“I could drive you to watch your paints,” Ceincrease available. “Should I open them for you?” Ceincrease asked. Ceincrease couldn’t soptimal fretting around Josie or erase the vision of her sad friend. On each visit, she brought a gift. “Can I help you via your clothes?” Ceincrease readily available. Tears wet Cerise’s cheeks. It hurt her to think about Josie existing in such stark surroundings. “I’ll lug you art offers,” Ceclimb available. Correct Answer: D. She is thoughtful.

*

6 5. Which suffer have the right to you infer would many most likely have actually helped the writer compose this selection?Correct Answer : A caring/compassion The writer demonstrates the warmth Cerise shows Josephine. Perhaps she is able to characterize Cerise favor this because she, also, knows what it’s choose to be close to an elderly perchild.

*

7 6. All of the complying with phrases describe the establishing EXCEPTIn paragraph, three, Ceincrease THINKS the title, Westwood Lodge, sounds like a “nice old English Estate.” But once she goes inside, here’s what she experiences… Paragraph 5 “…now she had actually to force her feet to relocate dvery own the poorly-lit hallmeans and knock on Josie’s door.” Paragraph 8 “Her rooms were dull, with heavy, old colorless furniture.” Correct Answer: D (The establishing is not as nice as she hoped.)

*

8 7. Paragraph 2 is the story’sParagraph 2 Josephine Davis was a famed artist who for years had actually been Cerise’s neighbor. Visiting Josie’s house was constantly an adendeavor. Mesmerized by her stories of traveling to exotic locations, Ceclimb loved learning the treasures Josie had actually collected from everywhere the civilization. Exposition: Background information that readers should understand the story. Correct Answer: C

*

9 8. Josie’s dispute defined in paragraph 25 isParagraph 25 “I don’t feel prefer obtaining dressed.” Correct Answer: B (Internal) Keep in mind, eliminate options A and also C. They’re trying to trick you because tright here is no such point as a rising or falling conflict!

*

10 9. Which of the following phrases in paragraphs 32-36 is a sequence clue?After they were developed, she fit her favorites right into frames. Cerise couldn’t wait to area the wrapped gift in Josie’s lap. When Josie opened package, tears splaburned from the crinkled eyes. Ceincrease smiled. “Since you couldn’t go to Imperiods of Africa, I carried it to you.” Josie whispered, “Thank you so much!” Arranging the photographs approximately the room, she told Cerise stories about her adventures while sketching and also painting the panels. Correct Answer: A Sequence = reference to time or order of operations.

*

11 10. In paragraph 38, “Fingers of sun” is an example of:Correct Answer: C Personification Does the sunlight have human fingers?

*

12 11. In paragraph 7, “cacao brvery own eyes” is an example of:Correct Answer: B Metaphor Comparing the shade of brvery own in her eyes with the shade of cacao.

*

13 12. In paragraph 15, “dull, dreary place” is an example of:Correct Answer: D Alliteration

*

14 13. The usage of dash in paragraph 44 is the majority of likely to communicate:Paragraph 44 “I’m taking her brushes, paper, paints and a seashell. She have the right to hold it up and also hear the crashing waves—listen to the civilization through another ear.” Correct Answer: B

*

15 14. In paragraph 33 the word “crinkled” is a(n)“When Josie opened up package, tears splaburned from the crinkled eyes.” Crinkled defines the noun eyes. It’s a PAST PARTICIPLE. (Ending in –ed) Correct Answer: B

*

16 15. One message of “A Story Full of the Stuff of Sorrow” is that —It would be nice to think—I will not organize my breath—that Damour’s death would lead at least some of us to finally see that for the obscene lie it is, to realize that seeking wholeness in consumer goods is an act of emptiness, not joy. You, Happier? No. Just you, through more stuff. Correct Answer: D

*

17 16. The last occasion in paragraphs 4-5 occurs whenLast week, a 34-year-old male was trampresulted in death by a mob rushing right into a discount save to buy stuff. Jdimytai Damour was a seasonal worker manning the door of a save in Valley Stream, N.Y., as shoppers eager for so-referred to as “Black Friday” bargains massed external. The keep was scheduresulted in open at 5 a.m., however that was not early enough for the 2,000 would-be shoppers. At five minutes prior to the hour, they were banging their fists and pressing their weight versus the glass doors, which bowed and then broke in a shower of glass. The mob stormed in. Four world, including a pregnant womale, were injured. And Damour was eliminated as world stomped over him, searching for good prices on DVDs, winter coats and game units. Nor was the mob sobered by his fatality. As authorities sneed to clear the keep, some defiantly kept shopping; others complained that they had actually been on line because the night before. Correct Answer: B

*

18 17. The word compassion in paragraph 6 combines the Latin predeal with com-, which means “together” or “with,” and also the Latin root -pati-, definition “to experience.” Words compassion means — Paragraph 6 6 And here, it appears proper to observe the noticeable irony: Babsence Friday is the typical beginning of the Christmas shopping season, Christmas being the holiday when, Christians believe, hope was born right into the human being in the form of a baby who became a male who preached a gospel of organization to, and also compassion for, our fellow humans. Correct Answer: C

*

19 18. Words callous in paragraph 7 originates from the Latin word callum, which indicates “difficult skin.” Callous means — It is hard to watch proof of either in the mob’s therapy of Jdimytai Damour and if your inclination is to heap scorn upon them, I don’t blame you. But I would certainly caution against concerning them as freaks or aberrations whose callous madness would certainly never be checked out in sane and also normal civilization favor ourselves. That would certainly be false comfort. Correct Answer: D

*

20 19. In the first sentence of paragraph 8, the writer defines mob psychology as —You may think I’m talking around mob psychology and also to a degree, I am. From soccer riots to the Holocaust itself, people have actually constantly had actually a tendency to lose individual identity and accountcapability as soon as gathered in teams. You will carry out points as component of a crowd that you never before would as an individual. Theoretically, anyone who lacked a solid sufficient moral facility and also sense of self can have been component of that mob in Valley Stream. Correct Answer: D

*

21 20. The writer claims that “the great lie of Amerihave the right to consumerism” is that10 No, sale prices on MP3 players, that’s our true priority. Jdimytai Damour died because also many of us have actually bought, heart and also spirit, into the great lie of American consumerism: gaining stuff will certainly make you totality. “You, Happier,” is just how a authorize at my regional electronics store puts it. As if owning a CD, a DVD, an HDTV, will certainly elevate you to a level of joy otherwise difficult to acquire. Correct Answer: A

*

22 21. Which of the adhering to explains the dispute in the selection?Correct Answer: A Person vs Society Side One: Writer Side Two: Greedy Shoppers

*

23 22. This format of this post deserve to finest be explained as“We say youngsters are a priority, yet when did world ever press against the door for Parents’ Night at school? We say education is a priority, yet as soon as did world ever before bang against the home windows of the library? We say confidence is a priority, however as soon as did civilization ever before surge right into a temple of worship as eagerly as they execute a temple of commerce? No, sale prices on MP3 players, that’s our true priority. Jdimytai Damour died because also many type of of us have actually bought, heart and also heart, right into the excellent lie of American consumerism: obtaining stuff will certainly make you entirety. Correct Answer: C The writer is making use of this story about Damour to make a link between greed and also it’s results on our culture.

*

24 23. What change, if any kind of, should be made to sentence 1?Sentence One “Why are civilization so afraid of stepping exterior their social circles?” Correct Answer: D Make no readjust.

*

25 24. What is the most effective way to boost the organization of the paragraph?Correct answer: C New Version: (3) Cheerleaders are in one corner. (7) There are art students who are in another corner.

*

26 25. In sentence 7, the pronoun who refers toSentence 7 (7) Tright here are art students who are in one more edge. Correct Answer: D Art Students

*

27 26. What adjust, if any, must be made in sentence 4?Sentence 4 (4) Even though we can have actually various interests that doesn’t intend we can’t attempt to uncover some prevalent ground. Correct Answer: C Even though we can have actually various interests that doesn’t expect we can’t attempt to discover some prevalent ground. (Beginning with a dependent clausage. This is a sentence arrival.)

*

28 27. What is the the majority of efficient means to incorporate sentences 5 and also 6 to create one complicated sentence?(5) Breaking out of your mold can be good for you. (6) I recommfinish that you attempt speaking to someone you don’t normally stop to. Correct Answer B Choice A – run-on sentence Choice C – the initially clausage should not start with IF Choice D – incorrect choice of coordinating conjunction

*

29 28. What readjust, if any type of, should be made in sentence 8?Sentence 8 (8) Just go approximately someone begin a conversation. Correct Answer: A

*

30 29. Sentence 4 includes Sentence Four (4) Even though we might have different interests that doesn’t intend we can’t try to find some common ground. Correct Answer: D Thesis Statement Note: This is the statement the writer goes on to assistance, or prove, for the rest of the paragraph.

*

31 30. How would you correct the adhering to sentence which offers quotations?In conclusion, the actress Shirley MacLaine once said “Fear provides strangers of world who would be friends”. Correct Answer: C In conclusion, the actress Shirley MacLaine as soon as shelp, “Fear renders strangers of civilization who would be friends.” Comma to start quotesperiod INSIDE closing quotes

*

32 31. I am not permitted to ride on the sidewalk31. I am not enabled to ride on the sidewalk. People walk on the sidewalk. Correct Answer: B (reason and effect)

*

33 32. I choose to ride my bike everywhere32. I favor to ride my bike anywhere. I like to ride on smooth payment ideal. Correct Answer: B

*

34 33. I have actually time. I ride on the bike trail in the park.

You are watching: A story full of the stuff of sorrow

Correct Answer: A

*

35 34. Jogging 3 miles eincredibly day is good for you.Correct answer: A (gerund phrase) Note: The predicate = is

*

36 35. The water boiling on the oven is hot.Correct Answer: B Note: this is a PRESENT Participle Phrase because the participle ends in –ing.

See more: What Is The Third Letter Of The Greek Alphabet Written As G Word Craze

If it were to end in –ed, it would be PAST participle.

*